ФОТО: Верниците го преплавија Калишкиот манастир

Овие два денови сите патишта водат во манастирот во струшко Калишта.

Духовното светилиште  посветено на раѓањето на Мајката Божја. Дождливото време не ги спречи стотиците верници синоќа да се помолат во прекрасниот манастир. 

Најголемиот дел од нив доаѓаат да се поклонат на Чудотворната икона. единствена на Балканот „Богородица во црно“. Се верува дека мајката Божја  исцелува од болести. 

 

 

Social profiles