Пет отсто од граѓаните на Охрид го остварија избирачкото право

До 10 часот утрово според податоците на ОИК околу 5 % од граѓаните на општина Охрид го остварија своето избирачко право. 

 

-Изборниот процес на подрачјето на општина Охрид тече во најнормална процедура. Излезноста е во рамки на очекуваното до овој момент на гласачките места се излезени 2806 гласачи или во проценти 5,5% од вкупно запишаните 52 858 избирачи, вели Димитрие Вревезоски.

Social profiles