ДИК потврди: Стојаноски е идниот татко на Охрид

Официјално, ДИК потврди – Јован Стојаноски е идниот градоначалник на Охрид.

Според податоците на ДИК  од 33 754 граѓани за Јован гласале  18251, или 54, 07 %. Овие бројки се доволни за победа во прв круг. Коалицијата „ Живот за Македонија“ победи и на советничката листа. СДСМ освои 15 198, додека ВМРО ДПМНЕ 12 871 глас. Листата на ДУИ, Беса и Алијанса на Албанците осои 2643 гласа. 

СДСМ на овие локални избори понесе победа во 49 општини, додека ВМРО ДПМНЕ во 10, ДУИ во 12. 

Social profiles