Ногачески градоначалник на Дебарца, Јанкоски на Вевчани

Зоран Ногачески е новиот градоначалник на општина Дебарца.

Ногачески освои победа со 550 гласови разлика. Тој доаѓа на местото на досегашниот градоначалник од ВМРО ДПМНЕ Игор Трајкоски. 

И кандидатот на СДСМ во Вевчани Сашо Јанкоски победи  во првиот круг. Јанкоски доаѓа на местото на досегашниот градоначалник од ВМРО ДПМНЕ Цветомир Угриноски. 

Social profiles