ФОТО: Кучињата скитници лаат, нехуманите ги тепаат

Десетина кучиња скитници кои често лаат и ги вознемируваат охриѓани станаа секојдневие на градскиот плоштад. 

 Некои им се плашат и бегаат додека кучињата им лаат, но има и такви кои без причина ги тепаат. 

 

Овој човек со капа и стап, кој наликува на бездомник  секогаш ги тепа кучињата. Тие се бранат лаат и го бркаат. 

 

Претходната локална власт не најде начин да го реши овој горлив проблем на градот. . Во главниот туристички центар не доликуваат чопори кучиња кои ги плашат туристите. Охриѓани очекуваат новата локална власт да најде решение за кучињата скитници. 

Social profiles