Шеикот од Катар заинтересиран за инвестиции во Охрид

Градоначалникот Јован Стојаноски, денеска имаше средба со Шеикот Јасим Бин Хамад Ал Тани од Катар кој е заинтересиран за инвестирање во туризмот во Охрид.

На средбата на која присуствуваа и претставници на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, беа презентирани повеќе слободни локации за изградба на хотели во охридското подрачје.

 

По презентацијата за можностите за инвестирање, високиот гостин од Катар посети неколку од предложените локации и најави дека за скоро време ќе го извести градоначалникот Стојаноски за неговите конкретни намери за инвестирање.

Social profiles