Пецаков најави поддршка на пица мајсторот Дејан Трајанов Чеде

Општина Охрид со поддршка на пица мајсторот Дејан Трајанов Чеде.

На мое големо задоволство денес остварив средба со Дејан Трајанов – Чеде ( Dejan Trajanov-Cede ) , кој на „Гастро туристичкиот фестивал“ 2022 година освои златен медал во категоријата на подготовка на пица и сребрен медал во категоријата за подготовка на паста и златен медал за апсолутен победник. Му честитам за постигнатиот успех.
Општина Охрид ќе го поддржи за претстојниот наптревар во Република Бугарија, кој треба да му ги отвори портите за учество на Светскиот натпревар за подготовка на пица кој се одржува во Италија, информира градоначалникот Пецаков.

Social profiles