Во Охрид Балкански состанок на пациенти,семејства и експерти за Алпортов синдром

Во Охрид ќе се одржи научен интернационален собир за ретки болести на кој ќе предаваат признати професори од странство и од регионот. Воедно ќе бидат присутни и пациенти и семејства.
Во рамките на 8th RARE DISEASE IN SEE MEETINING во организација Здружение на педијатрите на Македонија и Здружениет”РЕТКО Е ДА СИ РЕДОК” Охрид ќе се одржи Вториот Балкански состанок на пациенти,семејства и експерти за Алпортов синдром.

Social profiles