Повторно оштетени канцелариите на бугарскиот клуб во Охрид

Оштетено стаклото од канцеларијата на бугарскиот клуб во Охрид.

На 21.11.2022 година во 02.05 часот, во СВР Охрид пријавено е оштетување на стакло од излог на „Здружение на граѓани Цар Борис III“, лоцирано на булеварот „Македонски Просветители“ во Охрид. Полициски екипи извршија увид и се работи на расветлување на настанот, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Претходно беше.оштетена и таблата со името на контроверзниот бугарски клуб, чие отворање беше пропратено со протести.

Social profiles