,,Тигрите” ќе одржат показна вежба во Студенчишта

Полициски службеници од Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ при Министерството за внатрешни работи, денеска и утре од 11 часот, на потегот од каналот „Студенчишта“ кон пешачката патека во Охрид, ќе  спроведат...

Голем број поплаки до Народниот правобранител од печалбарите за високите сметки за струја

Голем број поплаки до Народниот правобранител од печалбарите за високите сметки за струјаНад 170 поплаки од печалбарите до Народниот правобранител за високите сметки за електрична енергија. Иселениците од Југозападниот и...

Анализа на „Конрад Аденауер“: Македонските граѓани сега гледаат непријател во Русија

За само една година значајно се зголемил негативниот став на македонските граѓани кон Русија, која од групата на пријателски земји се пресели во „најголеми непријатели“, веднаш зад Бугарија. Ова го...

Што се знае 24 часа после паѓањето на ракета(и) во полското погранично село со Украина?

Единствени сигурно утврдени факти до пладне на 16.11.2022 се дека во полско погранично село со Украина паднала една или две ракети, при што загинале две лица и дека пректилот/те биле...
Social profiles