,,Тигрите” вежбаат во Охрид, полицијата упатува апел да се почитуваат насоките

Полициски службеници од Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ при Министерството за внатрешни работи, денеска на стрелиштето „Бејбубар“ во Охрид ќе имаат боево гаѓање. Единицата, утре кај комплексот „Инекс“ ќе реализираат тактичко...

Повторно оштетени канцелариите на бугарскиот клуб во Охрид

Оштетено стаклото од канцеларијата на бугарскиот клуб во Охрид. На 21.11.2022 година во 02.05 часот, во СВР Охрид пријавено е оштетување на стакло од излог на „Здружение на граѓани Цар...

Се повлекува јогурт „Баланс+“ поради афлатоксин

Од пазарот се повлекува јогурт „Баланс+“ во пакување од 1 килограм, соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Причините се неусогласена концентрација на афлатоксини со македонските прописи, поради што овој...

Комуналец чисти, несовесните „трупаат“ диви депонии

Комуналец чисти но несовесните повторно прават диви депонии. Исчистена локацијата кај Горна Порта, но утрово повторно натрупана со отпад. Од истото место екипите на ЈП Охридски Комуналец подигнаа кабаст отпад...
Social profiles